ACTUEEL

Meavita-avontuur kostte Sensire 24 miljoen euro

De mislukte fusie met het failliete zorgconcern Meavita heeft thuiszorgaanbieder Sensire 24 miljoen euro gekost. Dat zegt bestuursvoorzitter Maarten van Rixtel in dagblad De Stentor.

Eenvoudige stap

Sensire staat sinds februari van dit jaar weer op eigen benen, nadat het begin 2007 met Meavita in Den Haag, Thuiszorg Groningen en Vitras/CMD Utrecht was gefuseerd tot Meavita Nederland. De fusie pakte verkeerd uit door onder meer gebrekkig management en het niet benutten van schaalvoordelen. Volgens Sensire-bestuurder Maarten van Rixtel was de terugkeer naar zelfstandigheid een relatief eenvoudige stap, omdat de bedrijven feitelijk nauwelijks vervlochten waren geraakt.

Financiële klap

Dit neemt niet weg dat Sensire financieel een behoorlijk klap heeft gekregen. “Sensire draaide altijd goed, maar Den Haag en Groningen deden het slecht”, aldus Van Rixtel in De Stentor. “Het gevolg was dat onze winst en deel van ons eigen vermogen naar de andere fusiepartners vloeide. En dan heb je het in totaal toch over een bedrag van 24 miljoen euro.”

Reorganisatie

Sensire heeft ook in ander opzicht leergeld betaald voor het Meavita-avontuur. De thuiszorgaanbieder is bezig met een reorganisatieproces waarbij de bureaucratie zoveel mogelijk wordt teuggedrongen. Als medio volgend jaar het reorganisatieproces is afgerond, bestaat Sensire uit 130 wijkteams met een grote mate van zelfstandigheid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top