Finance

CZ sluit akkoord over integraal tarief geboortezorg

Coöperatie geboortezorg Zuid aan Zee en zorgverzekeraar CZ hebben een overeenkomst gesloten over de financiering van de geboortezorg in de regio Zuid-Holland-Zeeland. Alle zorghandelingen, van verloskundige, medisch-specialistische tot kraamzorg, vallen voortaan onder een integraal tarief.

Coöperatievoorzitter Henriëtte van Wezel spreekt van een mijlpaal. "Door nu ook de bekostiging gezamenlijk te regelen, krijgt de samenwerking tussen de zorgverleners een extra impuls, maar zeker ook de samenwerking met de zorgverzekeraar. Nu dit rond is, kunnen we verder aan de slag om de geboortezorg in onze regio kwalitatief gezien op een nog hoger niveau te brengen."

"Het doel van de integrale zorg is om de kwaliteit van zorg te verbeteren en met name de perinatale sterfte te verlagen", zegt bestuurslid en gynaecoloog Bert Meershoek. "In dit proces staat de zwangere centraal en richten de drie partijen de zorg in om de zwangere heen. Het fundament voor de integrale zorg hadden we al gelegd, maar nu is na inspanning van velen ook de financiering rond."

Kwaliteit

Coöperatie Zuid aan Zee is opgericht in november 2016. De coöperatie is een zelfstandig samenwerkingsverband tussen verloskundigenpraktijken, kraamzorgorganisaties en verloskundig centrum CuraVita, waarin verloskundigen en gynaecologen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis samenwerken. Door te werken volgens dezelfde regels, nauwer samen te werken en te zorgen voor uniforme informatieoverdracht wil de coöperatie een hoge kwaliteit van zorg aan moeder en kind garanderen. De regio geldt als één van de koplopers in Nederland op het gebied van integrale geboortezorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top