ACTUEEL

Noord-Hollands fusieziekenhuis benoemt bestuurder

De raad van bestuur van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis is versterkt met een nieuw lid. Ymke Fokma start op 6 juni als derde bestuurder van het fusieziekenhuis.

Fokma (43) was de afgelopen drie jaar werkzaam als directeur bedrijfsvoering werkzaam bij het AMC. Daarvoor werkte ze bij zorgverzekeraar Achmea en The Boston Consulting Group. Arno Timmermans is al eerder benoemd als voorzitter raad van bestuur van de ziekenhuizen die per 1 april zijn gefuseerd, evenals Hugo Keuzenkamp, die bestuurslid is.

Met de benoeming van Fokma is de raad van bestuur van het fusieziekenhuis compleet is. "Als raad hebben we er vertrouwen in dat dit bestuursteam het vervolg van de fusie in goede banen gaat leiden zodat patiënten goede medisch-specialistische zorg in de regio blijven ontvangen", zegt Jan van Walsem, voorzitter raad van commissarissen.

Fusie

Het Waterlandziekenhuis werd het afgelopen jaar met het oog op de fusie met het Westfries Gasthuis op interim-basis geleid door Arnoud Weermeijer en Melvin MacGillavry. De ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend hebben op 31 maart hun krachten officieel gebundeld en gaan samen verder als één ziekenhuisorganisatie met locaties in Purmerend, Hoorn, Volendam, Enkhuizen en Heerhugowaard. Doel van de fusie is het waarborgen van medisch specialistische zorg in de regio. Voorlopig behouden de locaties hun huidige naam. Het plan is om in 2018, als de zorg wordt geïntegreerd, een nieuwe naam te presenteren.  Ymke Fokma

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top