ACTUEEL

Kennispleinen Chronische Zorg en Zorg voor Beter samengevoegd

Kennisplein Chronische Zorg gaat in 2017 samen met Kennisplein Zorg voor Beter. Uit gebruikersonderzoek kwam naar voren dat er veel overlap is tussen bezoekers aan beide kennispleinen.

Kennisplein Chronische Zorg is een initiatief van Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg. Vilans is samen met Actiz, BTNV&VN en ZonMw ook initiatiefnemer in het Kennisplein Zorg voor Beter. Dat beoogt zo veel mogelijk informatie over ouderenzorg op een platform bijeen te brengen.

"Kennisplein Chronische Zorg gaat dit jaar verdwijnen", licht Francesca Hardeman, coördinator kennispleinen bij Vilans, toe. "Dat betekent niet dat de informatie verloren gaat. We willen de kennis juist beter vindbaar maken voor een grotere groep mensen. Een belangrijk deel van de content, waaronder mantelzorg, persoonsgerichte zorg, lokaal samenwerken en e-health krijgt een plek op Kennisplein Zorg voor Beter. (..) Waar bezoekers nu nog naar verschillende sites moeten om een compleet plaatje te krijgen, gaan we de informatie overzichtelijk op één plek aanbieden."

Met de samenvoeging van de kennispleinen wil Vilans ook aansluiten bij de praktijk, waarin al steeds meer samenwerking komt tussen huisarts, wijkverpleegkundige en thuiszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top