ACTUEEL

‘Enschede zaait verwarring over thuiszorguren’

Onder klanten en medewerkers in Enschede is verwarring ontstaan over het aantal uren thuiszorg waar mensen in 2010 recht op hebben. Dat meldt RTV Oost.

Brief

De gemeente stuurde vorige week 5300 mensen een brief met het aantal uren voor het komende jaar. Volgens de brief krijgt de klant hetzelfde aantal uren als in 2009, maar volgens sommige ontvangers gaan ze er tot 25 procent op achteruit.

Ontstemd

SP-fractievoorzitter Annelies Futselaar is ontstemd over de brief. Niet alleen zaait de brief volgens haar verwarring, ook is de gemeente te laat met de brief. De ontvangers kunnen wel bezwaar maken, maar dit bezwaar wordt niet voor 1 januari behandeld, terwijl dan al wel de nieuwe regeling in gaat.
Eerder in december moest PvdA-wethouder Ed Wallinga voor de gemeenteraad zijn excuses maken over zijn optreden bij de Wmo-perikelen in Enschede.  Wallinga beloofde beter te communiceren. Volgens de SP gaat Wallinga met de brief opnieuw in de fout.

Misverstand

Wallinga houdt het op een misverstand. Volgens Wallinga denken mensen alleen dat ze minder uren krijgen, omdat er op een andere manier wordt gerekend. Het gaat niet meer om variabale categorieën met een minimaal en maximaal aantal uren, maar om het exacte aantal uren per week. .

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top