ACTUEEL

Moslima dient klacht in tegen arts om boerka

Een 23- jarige moslima uit Utrecht heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) tegen een huisarts. De arts zou vanwege haar boerka hebben geweigerd haar in de spreekkamer toe te laten.

Zoontje ziek

De vrouw kwam op eerste kerstdag bij de huisartsenpost in Utrecht met haar zieke zoontje van drie maanden oud. De betreffende huisarts zou hebben geweigerd de moeder toe te laten in de spreekkamer, omdat ze een boerka droeg.

Klacht

De CGB heeft de klacht dinsdag ontvangen. “Dit is een zaak die we zeker kunnen behandelen”, aldus een woordvoerder tegenover persbureau ANP. “Een huisartsenpost levert een dienst en zou een vrouw niet vanwege haar godsdienstige uitingen mogen weigeren.” Volgens de zegsman is een dergelijke zaak niet eerder voorgekomen.

Bemiddeling

Medisch manager Carin de Kok van de huisartsenpost laat weten dat de zorginstelling begrijpt dat de patiënte geschrokken is.  “We zijn daarom bezig om te bemiddelen tussen de arts en de patiënte om de zaak uit te praten”, aldus De Kok. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

dhimi

30 december 2009

Huisarts handelde correct . Ook ik zou hetzelfde hebben gedaan. Gedragsregel in ons land is dat als je tegen iemand praat je de persoon recht in het gezicht moet kunnen aankijken en niet tegen een wandtapijt. Om maar niet te spreken over de weigering je een hand te geven.

Als je moslim bent heb je tegenwoordig meer rechten dan een autochtoon , je verschuilt je achter jouw geloof , krijg je je zin niet , ga janken en links nederland jankt met je mee.Weg er mee , ga naar Jemen , daar kun je jezelf zijn.

Top