Tech

ING: investeer in e-health, bouw specialistische ggz af

ING: investeer in e-health, bouw specialistische ggz af

E-health maakt de geestelijke gezondheidszorg effectiever en verlaagt de kosten. Snellere afbouw van specialistische ggz-zorg is nodig om geld vrij te maken voor investeringen in digitale zorgverlening. Dit stelt het ING Economisch Bureau in de Sectorvisie GGZ.

Volgens ING zijn digitale toepassingen als online patiëntenplatforms met behandelmodules, digitale dossiervorming en geavanceerd IT-platforms onmisbaar geworden in de Nederlandse ggz-zorg. Ze maken de zorg toegankelijker, persoonlijker en effectiever, aldus de bank. Toch ziet ING dat ggz-aanbieders nog niet vol inzetten op digitalisering.

Investeringen

Een omslag naar digitale hulpverlening vergt investeringen, maar die betalen zich volgens de bank terug. Via online toepassingen kan bijvoorbeeld tijdiger hulp worden geboden in het geval van een terugval, waardoor de inzet van duurdere zorg achterwege kan blijven. Vermenging van digitale zorg en face-to-face-contact levert bovendien besparingen op, doordat minder bezoeken aan de behandelaar nodig zijn. 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn

15 april 2017

"Snellere afbouw van specialistische ggz-zorg is nodig om geld vrij te maken voor investeringen in digitale zorgverlening"? Dat klinkt als de oude schoenen weggooien voordat men nieuwe heeft.

Jacob Wijnia

18 april 2017

Investeer in preventie door veel meer aandacht voor een gezonde leefstijl in de meest uitgebreide zin van het woord. Dan moet je eens zien hoeveel 'gezondheidszorg' je overbodig maakt.

Rogier de Beijer | Zorgr

19 april 2017

Wellicht een goed idee eerst eens te ontdekken welke eHealth kansen er al klaarliggen voor de ggz-zorg? Dat kan de nodige bezuinigingen besparen!

E.Kriek

8 mei 2017

Recent kennisgemakt met mijnheer L.
Hij lag in de goot, psychotisch, en ik werd erbij geroepen omdat hij ook diabetes had. Het zou wel eens een hypo kunnen zijn.
Maar nee, zijn tensie en zijn suikers waren OK.

Hij had helaas geen plek gevonden in de GGZ. Redenen onbekend.

Goed dus om te weten dat de ING ( ...sic..) stelt dat "online patiëntenplatforms met behandelmodules, digitale dossiervorming en geavanceerd IT-platforms " hem hadden kunnen redden.

Mijnheer L. heeft, zoals ik nu begrijp, online kansen laten lopen.

Wat een gemiste kans voor L.

Top