HRM

HWW zorg investeert in medewerkers, vakbond niet onder de indruk

Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) gaat meer dan 90 extra medewerkers opleiden tot verzorgende niveau 3 binnen de teams van de wijkverpleging. Daarnaast worden 10 extra medewerkers opgeleid tot verpleegkundigen niveau 4.

Met opleidingsimpuls wil HWW zorg antwoord geven op de groeiende complexiteit van zorg voor cliënten thuis. Dit vraagt hogere kwaliteit van zorg en hoger opgeleide medewerkers. Door het opleiden van meer medewerkers binnen de thuiszorg denkt HWW zorg de schaarste aan gediplomeerde medewerkers niveau 3 en niveau 4 en de afname van de werkzaamheden voor verzorgenden niveau 2 op te kunnen vangen.

'Lulkoek'

Vakbond FNV is niet onder de indruk van de maatregelen. “De zorg wordt uitgekleed”, zegt bestuurder Bernard Koekoek. “Echte banen worden vervangen door inhuurmedewerkers. Zelfs de medewerkers met een echte baan worden zo kriskras door de stad ingeroosterd, dat zij zich voelen als een uitzendkracht binnen de eigen organisatie. Dit zorgt alleen maar voor onrust bij de zorgbehoevende mensen die juist zo’n behoefte hebben aan een vertrouwd gezicht.”

Om te protesteren tegen “flauwekulargumenten” van de raad van bestuur hebben vakbondsleden op dinsdag 18 april versgebakken ‘lulkoekjes’ aangeboden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top