ACTUEEL

Ggz-franchise heeft landelijk dekking rond

Het ggz-franchisenetwerk PsyQ breidt zijn activiteiten uit naar Twente. Met de opening van de vestiging in Enschede krijgt PsyQ een vrijwel landelijke dekking.

Buitenland

PsyQ is een landelijk opererend samenwerkingsverband van de ggz-instellingen Parnassia Bavo Groep, Lentis, Mondriaan en RiaggZuid. PsyQ richt zich met gespecialiseerde behandelprogramma’s op veel voorkomende aandoeningen als depressie, angst- en eetstoornissen. Daarbij streeft de franchise naar een laagdrempelige setting. PsyQ mikt op veertig tot vijftig vestigingen en overweegt zelfs zijn activiteiten naar het buitenland uit de breiden.

Concurrentieslag

De komst van PsyQ, dat in 2005 de eerste vestiging opende, heeft aanleiding gegeven tot een forse concurrentieslag in de ggz. Ggz-aanbieders Altrecht, De Gelderse Roos en Emergis hebben de handen ineengeslagen en onder de naam Indigo een eigen franchiseformule ontwikkeld. Het Amsterdamse Arkin lanceerde onlangs PuntP. PsyQ functioneert als netwerk dat eenduidige verwachtingen met betrekking tot haar dienstverlening bij patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars wil waarmaken. Op deze manier kunnen zij snel inspelen op de vraag van de verschillende klanten.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Koelewijn

5 januari 2010

Een kleine aanvulling op bovenstaand artikel: Indigo en PsyQ zijn geen concurrenten van elkaar. Indigo is namelijk actief in de generalistische eerstelijn, terwijl PsyQ werkzaam is in de specialistische tweedelijns ggz.

Anonym

28 februari 2010

Interessant te lezen dat Indigo eerstelijns ggz zou zijn....wordt deze zorg vergoed vanuit de eerste of tweedelijns aanspraak?

Top