ACTUEEL

Schakelteam verwarde personen pleit voor sociale wijkagent

De ambulantisering van de ggz in de verkeerde volgorde gegaan. Het organiseren van het strafrecht en afstemming van de reguliere welzijnswereld in de wijken had eigenlijk georganiseerd moeten worden voordat je de bedden ging afbouwen. Dat zegt Onno Hoes, voorzitter van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag bij BNR.

Het aantal verblijfsplaatsen in de ggz is met een derde afgebouwd, terwijl de vervangende zorg in de wijken niet goed geregeld was. Dat heeft geleid tot de groeiende sociale problematiek rondom verwarde personen, zegt Hoes. Hij pleit daarom voor het aanstellen van een sociale wijkagent, die weet waar je terecht kunt als je afwijkend gedrag signaleert.

De sociale wijkagent moet ook de informatie-uitwisseling tussen organisaties in de wijken verbeteren. Die informatie-uitwisseling gaat nu nog moeizaam door protocollen en privacy-voorschriften.

Hoes hoopt tot slot dat het instellen van een centraal telefoonnummer ervoor kan zorgen dat mensen de goede informatie krijgen. Daarnaast komt de huidige crisiskaart, waarop telefoonnummer, medicijngebruik en andere persoonlijke informatie te vinden zijn, makkelijker beschikbaar, aldus BNR.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top