Tech

Universitair Ziekenhuis Gent implementeert EPD Cerner

Het Universitair Ziekenhuis Gent heeft contracten getekend met de Amerikaanse softwareleverancier Cerner voor de invoering van een hoogwaardig EPD. Het systeem vervangt het huidige EPD, dat volgens het ziekenhuis "zijn technologische grenzen heeft bereikt".

Dat meldt het UZ Gent op haar website.

De komende maanden zal het ziekenhuis samen met Cerner het nieuwe EPD op poten zetten en implementeren. Het systeem neemt alle basisfuncties van het huidige EPD over en krijgt daarnaast extra functies.

Zo kan het systeem "meedenken" met zorgverleners en onder meer suggesties doen om de nodige onderzoeken voor een patiënt te plannen. Patiënten kunnen via een digitaal portaal communiceren met zorgverleners en hun gezondheidsdata doorsturen naar behandelende artsen.

E-health

Cerner levert IT-oplossingen voor 25 duizend zorginstellingen in veertig landen. In 2014 nam het bedrijf het Siemens Healthcare over, dat IT voor ziekenhuisadministraties en elektroniche patiëntengegevens maakt. Eerder dit jaar maakte Universitair Ziekenhuis Antwerpen bekend ook met Cerner in zee te gaan. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van Zijl

20 april 2017

Ik denk dat Universitair Ziekenhuis Antwerpen én Universitair Ziekenhuis Gent vergeten zijn om wat achtergrond informatie te zoeken omtrent Cerner (en Epic). Klinkt indrukwekkend uiteraard 25 duizend zorginstellingen in 40 landen, maar vermeld dan ook even erbij dat deze systemen continu gehackt worden. Dat ransomware aan de orde van de dag is bij deze systemen. Geeft toch andere beeld of niet? O vermeld ook even dat er zelfs Amerikaanse zorginstellingen zijn die deze systemen niet willen gebruiken omdat ze onveilig zijn en ongebruiksvriendelijk.
Geeft dit artikel toch een ander perspectief, dacht ik zo. Bronnen? Jazeker, google eens. Kom je allerlei soorten nieuwsberichten tegen (officiële bronnen) met dit soort nieuws.

Top