ACTUEEL

Tuchtcollege berispt voormalig topchirurg ZGT

Het medisch tuchtcollege heeft voormalig chirurg Serdjan Rakic (65) van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) berispt voor een fout verlopen galblaasoperatie. Van vermeende medische fouten bij twee andere patiënten sprak het college hem vrij, zo meldt dagblad Tubantia.

De tuchtzaak tegen Rakic was nu door de IGZ aangespannen. Het ging om drie buikoperaties in 2014 die slecht afliepen. Twee van de drie patiënten overleden, beiden drie dagen na de ingreep. De inspectie vindt dat Rakic' operatievaardigheden 'niet voldoen aan wat redelijkerwijs van een chirurg mag worden verwacht'. Het tuchtcollege in Amsterdam ging in dit oordeel echter niet mee. 

Rakic werkt niet meer in het ZGT en heeft bij het college verklaard ook niet meer als chirurg aan het werk te gaan. De arts werkte sinds 1995 in het ZGT. Hij genoot volgens Tubantia groot aanzien, met name op het vlak van gecompliceerde slokdarm- en buikoperaties. Sinds 2010 kwamen er klachten van patiënten.

Zelf erkende Rakic bij het tuchtcollege zijn fout. Hij typeerde zichzelf als een spookrijder die niet doorheeft dat hij de verkeerde weg volgt, aldus Tubantia.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top