ACTUEEL

Bijna kwart mantelzorgers ervaart tegenwerking instanties

Bijna een kwart van de mantelzorgers voelt zich op het gebied van wonen tegengewerkt door gemeente of instanties. Dat blijkt uit onderzoek van nieuwsprogramma Hallo Nederland en Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.

De mantelzorgers lopen tegen problemen aan bij het aanpassen van de huidige woning op de benodigde zorg en bij het realiseren van een mantelzorgwoning. Dit gevoel van tegenwerking staat volgens Mezzo haaks op het kabinetsbeleid dat is gericht op langer thuis wonen.

Bureaucratie

Naast tegenwerking op het gebied van wonen ervaart 38 procent van de ondervraagde mantelzorgers ook problemen op het gebied van bureaucratie en regeldruk. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Erik Kersten

21 april 2017

Mijn echtgenote en ik zijn mantelzorgers voor mijn schoonmoeder. Zij woont in Soest. Moet rondkomen van AOW + klein pensioentje + klein potje voor onvoorziene omstandigheden. Zij is slecht ter been en behoefde nodig een traplift. Wij hebben een aanvraag gedaan bij de gemeente Soest en na 3 gesprekken ettelijke e-mailwisselingen is het verzoek afgekeurd, bezwaarschriften geschreven enz. Ondanks dat onze min. president nog hardop verkondigde in de 2e kamer tijdens de Alg. Beschouwingen letterlijk dat we "niet lullig moesten doen over het verstrekken van een traplift waardoor iem. in zijn eigen huis kon blijven wonen" Al met al de traplift is gekomen. een 2e handse! Wel betaald uit het gehele eigen spaarpotje voor onvoorzien. deze actie heeft de gemeente meer gekost aan manuren dan een nieuwe traplift had gekost!! over efficiëntie gesproken.

Top