ACTUEEL

Interim-voorzitter gaat CCMO vast leiden

Neuroloog en klinisch farmacoloog Joop van Gerven treedt op 15 juni voor vier jaar aan als nieuwe voorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO). Van Gerven was sinds 15 juni 2016 voorzitter ad interim van de CCMO.

Als voorzitter wil Van Gerven bijzondere aandacht geven aan de aansluiting tussen praktijk en het veranderende juridische kader. “Wetenschappelijke ontwikkelingen komen in een stroomversnelling en de wet- en regelgeving voor mensgebonden onderzoek wordt grondig herzien, vooral op het gebied van geneesmiddelenonderzoek”, aldus Van Gerven. “Het is essentieel dat patiënten en onderzoekers hierbij aangesloten blijven en dat we zo goed mogelijk gebruikmaken van de mogelijkheden die deze veranderingen met zich mee kunnen brengen.”

Interim

Van Gerven (1958) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1984 zijn artsendiploma haalde. In 1990 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over diabetes mellitus. Zijn opleiding neurologie volgde hij aan wat nu het Erasmus MC Rotterdam heet. Sinds 1994 is hij als neuroloog verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). In dat jaar werd hij als director CNS research aangesteld bij het Centre for Human Drug Research (CHDR) in Leiden. In 1997 werd hij formeel gecertificeerd als klinisch farmacoloog. Sinds 2004 is hij tevens hoogleraar psychoneurofarmacologie aan de Universiteit Leiden. Joop van Gerven is sinds 1 januari 2011 als klinisch farmacoloog lid van de CCMO en was sinds 15 juni 2016 voorzitter ad interim.

Joop_van_Gerven_web_klein

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top