ACTUEEL

Gesloten jeugdzorg blijkt lek

Bijna 400 jongeren zijn dit jaar langer dan een etmaal weggeweest uit een instelling voor gesloten jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie voor de Jeugdzorg die via RTL Nieuws naar buiten kwamen.

Melden

Een instelling voor gesloten jeugdzorg moet na 24 uur bij de Inspectie voor de Jeugdzorg melden dat er een kind of jongere wordt vermist. Van januari tot november gebeurde dat 393 keer. De inspectie registreert echter niet of iemand weer terugkomt. Niet bekend is daarom hoeveel van deze jongeren niet zijn teruggekeerd na hun verlof.

Extra inspanning

Rouvoet wijst er in een reactie op dat de gesloten vorm van jeugdzorg de veiligheid van de jongeren moet waarborgen. Hij vindt daarom dat de instellingen voor gesloten jeugdzorg zich volgend jaar  ‘extra’ moeten gaan inspannen voor verbetering van veiligheid en hulpverlening.

Verschillen

Begin december bleek dat er grote verschillen in kwaliteit van zorg waren tussen de verschillende instellingen voor gesloten jeugdzorg. Ook is de aansluiting met de ggz problematisch. Verder verloopt de doorstroming na de gesloten jeugdzorg moeilijk.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

30 december 2009

Die zogenaamde ouders zouden strafbare feiten plegen en daarom zijn ze hun kinderen kwijt zal je denken...hoe is het dan mogelijk dat er dan geen aangifte gedaan word bij de politie door die zogenaamde hulpverlenersinstantie's met nadruk de raad voor de kinderbescherming die overige een onderdeel van Justitie is...hoezo hoeft niet alle onderdelen aan waarheidsvinding te doen zoals het nu gaat in het praktijk....ik vind niet dat de goeden hoeven te lijden voor de slechten...kunnen we net zo goed alle Nederlanders en overige landgenoten gaan opsluiten...preventief handelen voor het geval mocht er een misdadiger tussen zitten....ik zal zeggen..gooi het jeugdzorgbeleid uit het civiel recht en plaatst het onder strafrecht en maak de ZORGPLICHT strenger en vooral in de handhaving. het is altijd het makkelijkste om de schuld bij een ander te leggen..het zogenaamde slachtofferrol...maar het word ook (niet door jou) vaak als dooddoender gebruikt alsof dat opgaat voor bijna alle ouders die met jeugdzorg temaken hebben.krijgen....Neen b.v eens de verdachte pedofiel Joris demmink die bij Justitie werkt en al bijna 10 jaar in opspraak is...deze persoon zijn belang staat boven het landsbelang en doet de intigreteit van Justitie echt niet ten goede. ;-)) Natuurlijk zijn er Ouders die het niet goed doen, maar ook een hoop ouders die het wel goed kunnen, maar word er wel door geen fatsoenlijk rechtsgang en gebasseert op menigen de ouders en kinderen onthecht, vervreemd,ontouderd, ontkind en beladen met laster en smaad...Nogmaals we gaan toch ook niet de gehele nederlandse bevolking insluiten in gevangenissen om prevetief de samenleving te beschermen tegen de criminelen? Het jeugdzorgbeleid moet echt bij de kern aangepakt worden..onder het strafrecht. .Het PAS sydroom ligt in Nederland behoorlijk op de Loer bij onze kinderen en een hoop ouders dikke trauma's oplopen. Ik durf zelfs te stellen dat Andre Rouvoet een grote bedreiging is voor de nederlandse volksgezondheid.

Top