Finance

Philips verhoogt omzet uit medische technologie

Philips wist de vergelijkbare omzet uit medische technologie en producten op het gebied van persoonlijke verzorging afgelopen kwartaal met 3 procent te verhogen. Die groei moet over heel 2017 tussen de 4 en 6 procent komen te liggen.

Philips heeft naar eigen zeggen een "solide" eerste kwartaal achter de rug, al moet er om de eigen groeidoelen te halen in de rest van het jaar wel een schepje bovenop. Topman Frans van Houten gaat ervan uit dat de benodigde groeiversnelling er komt, zei hij maandag.

Met name het gedoe rond de zorgwet van de Amerikaanse president Donald Trump, die wegens onvoldoende steun werd teruggetrokken, zorgt voor onzekerheid. Ziekenhuizen in de Verenigde Staten zijn daardoor terughoudend met investeringen. Vooral grote contracten op het gebied van software en aanverwante diensten bleven uit.

Van een neergang in de VS wil Van Houten niet spreken, maar groei zit er even niet in. Hij wees erop dat de onzekerheid rond de nieuwe wet die het zorgstelsel van Trumps voorganger Barack Obama moet vervangen, nog wel even zal aanhouden.

Van Houten had niets nieuws te melden over een justitieel onderzoek in de Verenigde Staten waar Philips eerder dit jaar melding van maakte. Bij de productie van defibrillatoren zijn mogelijk fouten gemaakt. Of daar een boete voor wordt opgelegd, blijft onduidelijk. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top