ACTUEEL

Mysterieuze sterfgevallen na begrafenis

Negen mensen zijn overleden en acht ziek geworden nadat ze in Liberia een begrafenis van een religieuze leider hadden bezocht. Dat zei de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag. Andere bronnen spreken van elf doden.

Een woordvoerster van de WHO zei dat eerste onderzoeksresultaten van de Liberiaanse autoriteiten ebola uitsluiten als doodsoorzaak. Ze kon niet zeggen of de monsters nog naar andere laboratoria zijn gestuurd ter bevestiging.

De Liberiaanse gezondheidsautoriteiten namen woensdag snel voorzorgsmaatregelen toen plotseling acht mensen overleden aan een mysterieuze ziekte, tien maanden na het einde van een uitbraak van het ebola-virus. De monsters worden nog onderzocht op andere bacteriën en of er sprake was van gemeenschappelijke blootstelling aan verontreinigd water of voedsel, zei de woordvoerster.

De acht zieken blijven onder observatie in een ziekenhuis op vier uur rijden van de hoofdstad Monrovia. Ze hebben koorts, diarree en braken. De meeste patiënten zijn onder de 21 jaar. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top