HRM

Cao-partijen VVT introduceren arbeidsvoorwaarden-app

Medewerkers en werkgevers in de verzorging, verpleging en thuiszorg kunnen de in de cao geregelde arbeidsvoorwaarden voortaan via een speciale app raadplegen. De app is een initiatief van cao-partijen Actiz, BTN, CNV, FBZ en Nu’91.

Doel van de app is heldere informatievoorziening over de arbeidsvoorwaarden aan ruim 420 duizend medewerkers in de zorg, zo laat Actiz dinsdag weten.                                  

De cao voor de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg is via de app per hoofdstuk te bekijken. Verder bevat de app onder meer een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden over de arbeidsvoorwaarden per onderwerp, zoals bijvoorbeeld informatie over duurzame inzetbaarheid en de Kanteling Werktijden. Daarnaast bevat de app links naar onder meer de Rijksoverheid en het UWV.

Regie

Volgens Jacqueline Joppe, vice-voorzitter ActiZ, past de app bij de "eigen regie en kracht van zorgmedewerkers, omdat de app zeer laagdrempelig en volledig is". "Maar ik vind het vooral mooi dat de app in gezamenlijkheid met de vakbonden tot stand gekomen is."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top