ACTUEEL

Duitsland komt duizenden artsen tekort

Duitsland heeft een groot tekort aan artsen. Het land heeft dringend behoefte aan meer dan tweeduizend huisartsen, meer dan 1200 psychotherapeuten en ruim driehonderd medische specialisten. Het grootste tekort is er in de deelstaten Nedersaksen en Noord-Rijnland-Westfalen, die grenzen aan Nederland.

Tekort aan specialisten

Dit heeft de voorzitter van de Duitse artsenorganisatie KBV, Andreas Köhler, zondag gezegd. Vele Duitse huisartsen slagen er niet in een opvolger te vinden en vele ziekenhuizen wringen zich in allerlei bochten om specialisten te vinden. Het komt geregeld voor dat medici die met pensioen willen gaan, maar doorwerken om hun patiënten te blijven bedienen. In de ziekenhuizen zijn al duizenden freelance-artsen actief, die in de instelling blijven werken tot een vacature is vervuld en dan elders aan de slag gaan.

Vacatures medici

In Nedersaksen is er volgens Köhler een tekort van 678 medici. In Noord-Rijnland-Westfalen zijn er 493 vacatures en in de oostelijke deelstaten Saksen-Anhalt en Saksen is er behoefte aan meer dan 350 artsen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top