ACTUEEL

MST sluit buitenpoli Losser

Het Medisch Spectrum Twente (MST) sluit op 1 september de buitenpoli in Losser. Volgens het ziekenhuis in Enschede staan de kosten niet langer in verhouding tot het geringe aantal bezoekers. Volgens lokale media voelt het gemeentebestuur in Losser zich “belazerd”.

“We begrijpen de emoties, maar dit besluit komt niet uit de lucht vallen”, zegt MST-woordvoerder Lars Wormgoor. “Het aantal bezoekers loopt al jaren terug. Nu zijn dat er gemiddeld twaalf per dag.” Mede om deze reden houden nog maar vijf van de 25 specialismen spreekuur in Losser. Daarbij zijn de locaties in Enschede en Oldenzaal goed bereikbaar vanuit losser. “Of je vanuit Losser nu linksaf of rechtsaf gaat tien minuten verder vindt de patiënt een volwaardige voorziening", zegt Wormgoor.

Volgens de lokale media is de gemeente niet alleen verbolgen over de sluiting zelf, maar ook over de wijze waarop het besluit tot stand is gekomen. Zo zouden er nog gesprekken lopen binnen een speciale werkgroep. “Waarom zet je een werkgroep op en besluit dan zonder enig overleg om de poli te sluiten?”, vraagt wethouder Jan Martin van Rees zich in Tubantia af. “Hier is duidelijk sprake van de arrogantie van de macht en pure minachting van je gesprekspartner.”

Volgens Wormgoor klopt deze lezing niet. “Er is inderdaad een werkgroepje waarin naast het MST en de gemeente Losser Menzis en Zorggroep Sint Maarten zitting hebben, maar die werkgroep is nooit bedoeld geweest om de polikliniek in leven te houden. De werkgroep moet juist onderzoeken waar  wel behoefte aan is Losser.”

De actiegroep Behoud Poli en Zorgplein Losser wil zich niet bij de sluiting van de buitenpoli neerleggen en hoopt dat Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) met locaties in Almelo en Hengelo wil inspringen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top