Finance

Miljoenen voor geneeskundig onderzoek

Zes teams van wetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten krijgen ieder bijna 19 miljoen euro van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) voor hun werk. De helft van de prijswinnaars doet onderzoek in de geneeskunde of levenswetenschappen.

De subsidie gaat onder meer naar onderzoek op het terrein van de regeneratieve geneeskunde, gericht op het zelfherstellende vermogen van het lichaam om zieke of beschadigde weefsels en organen te genezen. Ook is geld beschikbaar gesteld voor het bouwen van een kunstmatige biologische cel en het ontwikkelen van miniatuurorganen op microchips.

Zwaartekracht

De bijdrage is onderdeel van het programma Zwaartekracht, gefinancierd door het ministerie van OCW. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) selecteert in opdracht van OCW de onderzoeksgroepen. Hierin werken wetenschappers van verschillende universiteiten samen om wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s op te zetten. De vorige toekenningen waren in 2013.(ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top