ACTUEEL

Gemeente Moerdijk stopt met Welzorg

Inwoners van de gemeente Moerdijk zijn niet meer afhankelijk van Welzorg voor hulpmiddelen zoals rolstoelen. Vanaf mei 2017 is de gemeente overgestapt naar hulpmiddelenleverancier Medipoint.

In december 2016 maakten verschillende gemeenten in West-Brabant, waaronder Moerdijk, bekend het contract met Welzorg voor het leveren van hulpmiddelen te ontbinden. De gemeenten waren niet tevreden over het nakomen van de afspraken door Welzorg en kregen veel klachten over de leverancier.

Welzorg, met 100 duizend klanten één van de grootste hulpmiddelenleveranciers in Nederland, kampt al langere tijd met problemen met tijdige levering en bereikbaarheid. Als gevolg hiervan hebben al diverse gemeenten hun contract opgezegd. 

Veranderproces

Welzorg liet in februari op haar website weten dat de problemen een gevolg zijn van een ingrijpend veranderproces dat is ingegeven door bezuinigingen in de Wmo en veranderingen in de markt. "Onze organisatie was daar onvoldoende op voorbereid", stelde Welzorg toen. "Door onze organisatie en werkwijze ingrijpend te veranderen zal de dienstverlening aan onze klanten structureel verbeteren. Het is echter een omvangrijke operatie waarvan we de impact op onze dienstverlening, ondanks een zorgvuldige voorbereiding, hebben onderschat."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top