HRM

'Bepaalde vacatures zorg zeer moeilijk te vervullen'

'Bepaalde vacatures zorg zeer moeilijk te vervullen'

In de top tien van moeilijk te vervullen vacatures zijn zorgberoepen goed vertegenwoorden. Dit blijkt uit een analyse van recente data van vacaturesite Indeed. Het bedrijf onderzocht de functies die in Nederland langer dan zestig dagen openstonden.

De moeilijkst te vervullen positie is die van verzorgende individuele gezondheidszorg niveau 3. Van alle vacatures voor deze functie stond 48,5 procent langer dan zestig dagen online, zo meldt Indeed. Ook psychiaters, wijkverpleegkundige en verpleegkundigen niveau 4 staan in de top 10 van moeilijkst te vervullen vacatures.

"De zorgsector vertoont opvallend veel langdurig openstaande vacatures", licht Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed, toe. "Een van de redenen is de mis-match op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. (..) Terwijl de vraag naar werknemers in de sector toeneemt, zijn er steeds minder mensen die een studie in die richting volgen. Verder kromp de sector de afgelopen jaren, met een grote uitstroom en vergrijzing van werknemers tot gevolg. Men verwacht in 2020 een groot tekort aan zorgpersoneel."

Dat een mis-match dreigde werd in 2015 al opgetekend in de 'Toekomstverkenning: Arbeidsmarkt van verpleegkundig, verzorgend en sociaal agogisch personeel 2015-2019', een rapport van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Met dit programma, maar ook met programma's al het Zorgpact probeert het veld, in samenwerking met het ministerie van VWS de problemen te ondervangen.

Hiertegenover staat dat de onzekerheid over het behoud van een baan in de zorg afneemt. Vanochtend maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat deze beweging in de zorg ook sterk is.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

9 mei 2017

De problematiek is bekend sinds 2015; en dus werd het genegeerd door beleidsmakers, zijn niveau 3 werkers beschimpt door de politiek, meende financiers dat efficiëntie kortingen mogelijk blijven en hebben we dankzij Plasterk een groep bestuurders dat 7/24 verantwoordelijkheid voor netto €16,25 per uur bij een 60 urige werkweek toch net iets te gek vindt. De vermeende graaiers zijn de puinruimers van politiek onbenul geworden. Niet echt hun vak. Er is zoveel dynamische wet en regelgeving met in en externe toezichthouders, colleges, proefprojecten en certificeringen met uiteraard klachten, beroeps en geschillen commissies ingeregeld dat de kleinste zorginstelling van uitgebreide staven voorzien moet zijn. Of uiteraard de beschikking moet hebben over goede externe juridische bijstand ad € 325,= per uur. Hoeveel uitgeperste sinaasappeltjes zijn dat wel niet?
Voor de laatste categorie kwalificeert de vertrekkende politicus of bewindspersoon niet onmiddellijk maar de bureaux van schone schoenen ridders zit met smart op hen te wachten. Broeder Ronnie, Maarten en zuster Renske in een werktuin altijd nog beter dan in een tillift met lege accu en een uitzendkracht die denkt dat Ronnie en Maarten even lang en zwaar zijn.

Peter Koopman

10 mei 2017

Het is reeds lang bekend dat er tekorten zijn op het terrein van "verpleging binnen de individuele gezondheidszorg" ( Verzorgenden IG en verpleegkundigen). Maar door jarenlange accentuering van "gastvrijheidshulp" is oa in "verpleeghuizen" de personeelsmix naar welzijn verschoven, terwijl er vroeger voor gezondheidszorg betaald werd. De bekostiging is deze verschuiving ook gevolgd. Nu blijkt schrijnend dat de huidige positie van het moderne verpleeghuis toch midden in de gezondheidszorg behoort ( complexiteit zorgvrager ) en zal de strategische personeelsplanning weer aangepast worden. Jammer dat dit bestuurlijk niet eerder is voorzien. Nu met alle macht Verzorgenden niveau 3 de IG laten behalen en Verzorgenden IG een verpleegkundige opleiding aanbieden en verpleegkundigen niveau 6 en verpleegkundig specialisten niveau 7 proberen te interesseren voor de verpleeghuiszorg ( klinisch en verplaatst naar thuis ).

Top