Vastgoed

Cofinimmo steekt nog eens 21 miljoen in Nederlands zorgvastgoed

De Cofinimmo Groep heeft de afgelopen maanden voor 21 miljoen euro geïnvesteerd in een aantal zorgcentra in Nederland. De Belgische investeerder heeft twee eerstelijnszorgcentra in Oisterwijk en een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Alphen aan den Rijn aangekocht. Ook is de nieuwbouw voor een centrum voor dementiezorg in Bavel opgeleverd.

De Oisterwijk Kliniek en kliniek De Voorste Stroom in Oisterwijk kocht Cofinimmo in april aan voor in totaal 7,4 miljoen euro. In deze eerstelijnscentra houden meerdere professionele zorgverleners kantoor. Zij hebben huurovereenkomsten gesloten met de Cofinimmo Groep.

Het commerciële beheer is toevertrouwd aan Maron Healthcare. De beheerder moet erop toezien dat de centra voor de lange termijn een goede bezettingsgraad hebben en dat de vertegenwoordigde medische diensten en beroepen complementair zijn.

In april Cofinimmo ook eigenaar geworden van een zorgcentrum voor personen met een verstandelijke beperking in Alphen aan den Rijn. Voor dit gebouw heeft de investeerder een huurcontract voor 20 jaar afgesloten met de uitbater Gemiva. De totale investering bedroeg 9,3 miljoen euro.

In maart werd het zorgcentrum voor personen met dementie in Bavel opgeleverd. Dit wordt voor twintig jaar verhuurd aan woonzorgorganisatie Martha Flora. Het totale budget voor dit project bedroeg 4,3 miljoen euro, aldus Cofinimmo.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top