Finance

Zorginstelling Zoetermeer verdacht van pgb-fraude

Een zorginstelling in Zoetermeer wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's). De instelling zou voor geïncasseerd pgb-geld te weinig of helemaal geen zorg verleend hebben.

Dat meldt de gemeente Zoetermeer op haar website.

Het fraudeteam van de gemeente voerde eind april een onaangekondigde actie uit bij de instelling. Dat gebeurde "na zorgvuldig onderzoek op basis van tips en interne signalen". De gemeente wil niet bekendmaken om welke instelling het gaat, melden diverse media.

Het fraudeteam deed onderzoek in zeven panden in Zoetermeer en heeft daarbij zowel medewerkers als cliënten gehoord. Ook is beslag gelegd op de gelden van de zorginstelling.

Kwetsbaar

De cliënten van de zorginstelling zijn overgeplaatst naar een andere instelling. Het gaat volgens de gemeente om "kwetsbare budgethouders, allemaal met een andere achtergrond en een andere zorgvraag." 

Ook de gemeente Den Haag is betrokken bij het onderzoek, omdat er ook cliënten van die gemeente in de zorginstelling woonden. De gemeenten zetten er "alles op alles om de ten onrechte verstrekte gelden terug te krijgen". Wethouder Isabelle Vugs van de gemeente Zoetermeer: "Het belangrijkst is dat de mogelijke fraude is gestopt, en dat de bewoners een nieuwe plek hebben gekregen waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben. Kwaliteit van zorg staat voorop en onze eerste prioriteit blijven de cliënten."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top