ACTUEEL

'Zorginstelling Zoetermeer ontkent pgb-fraude'

De Zoetermeerse zorginstelling SteunStekkie Kurma wijst beschuldigingen van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's) van de hand. Dat heeft directeur Anjana de Wit Koster via haar advocaat Christiaan Mensink laten weten aan Omroep West.

De gemeente Zoetermeer maakte dinsdag bekend onderzoek te doen naar mogelijke pgb-fraude bij een zorginstelling in die gemeente. De instelling zou voor geïncasseerd pgb-geld te weinig of helemaal geen zorg verleend hebben. Omroep West bracht naar buiten dat het gaat om SteunStekkie Kurma, een instelling voor Zoetermeerders en Hagenaars met psychische problemen.

Volgens de advocaat van de zorginstelling is de term fraude "veel te zwaar aangezet". "Daar is geen sprake van. Er is ook geen aangifte gedaan," aldus Mensink. 

Verantwoording

Het probleem is volgens hem ontstaan doordat De Wit Koster de verantwoording van de pgb-uren niet goed genoeg op orde heeft. "Daarover zijn we in gesprek met de gemeente. We hebben een paar weken de tijd gekregen om dat beter op papier te krijgen en dat gaat ons lukken. Ik weet zeker dat dit met een sisser gaat aflopen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top