ACTUEEL

Jos Beijnen is Utrechtse promotor van 2009

Farmaciehoogleraar Jos Beijnen is uitgeroepen tot Utrechtse promotor 2009. Beijen was dit jaar veertien keer te gast als promotor in het Academiegebouw in Utrecht. Zijn concurrenten, cardioloog Pieter Doevendans (Geneeskunde) en epidemioloog Arjan Stegeman (Diergeneeskunde), volgen hem met elf en tien promoties op eerbiedwaardige afstand.

Jos Beijnen

Beijnen, die ook in 2004 al promotor van het jaar was, combineert zijn Utrechtse hoogleraarschap met een baan als hoofd van de apotheek van het Amsterdamse Slotervaart Ziekenhuis. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur van dit ziekenhuis.

Faculteit Geneeskunde domineert

De ranglijst van meest productieve Utrechtse promotoren wordt zoals gewoonlijk gedomineerd door onderzoekers uit de faculteit Geneeskunde. In 2009 vonden 152 promoties plaats in deze faculteit. Dit zijn er overigens zeven minder dan de 159 die binnen de Betafaculteit plaats vonden. Over de hele linie werd dit jaar in Utrecht enthousiast gepromoveerd. Voor het eerst in de geschiedenis van Universiteit Utrecht werd op woensdag 23 december de magische grens van 500 promoties bereikt.

Jan Verhoef voert allertijden ranglijst aan

De allertijden ranglijst van meest productieve Utrechtse promotoren wordt nog steeds aangevoerd door microbioloog Jan Verhoef. Hij heeft in totaal 105 promovendi naar de doctorstitel begeleid. Hoe lang hij nog van zijn eerste plaats kan genieten is echter de vraag. Met name epidemioloog Rick Grobbee en imaging-specialist Max Viergever is aan een snelle opmars bezig. Verhoef is in december met emeritaat gegaan.

Evenwicht mannen en vrouwen

Onder de promovendi houden de mannen en de vrouwen elkaar al jaren nagenoeg in evenwicht. Dit jaar was 46 procent van de Utrechtse promovendi vrouw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top