Vastgoed

EGM architecten gaat Beatrix Kinderziekenhuis renoveren

EGM architecten heeft de opdracht gekregen om het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen te renoveren. De opdracht bestaat enerzijds uit het maken van een beeldkwaliteitsplan voor het totale kinderziekenhuis en anderzijds de renovatie van de verpleegafdelingen.

Uitgangspunt van de ontwerpvisie van EGM voor het Beatrix Kinderziekenhuis is kind-vriendelijkheid zonder kinderachtig te zijn. "Bezoek voelt zich er ook welkom en vindt gemakkelijk de weg", licht EMG toe. "Zorgprofessionals zijn trots op het eigen karakter van de afdeling, kunnen op een goede en aangename wijze hun werk doen en voelen zich verbonden met het UMCG."

Op de nieuwe verpleegafdelingen wordt family centered care geïntegreerd en zijn zo veel mogelijk eenpersoons patiëntenkamers opgenomen. "Kinderen van alle leeftijden vinden er een tijdelijk thuis waar plaats is voor het hele gezin. Er is ruimte om te spelen, te ontwikkelen en contact te maken, maar ook om te rusten, even op jezelf of verdrietig te zijn. Gezien de aard van deze kwetsbare doelgroep is het erg belangrijk aan te sluiten bij de leefwereld van thuis", aldus EGM.
0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top