Finance

De Friesland bouwt reserves op met winst

Zorgverzekeraar De Friesland heeft het crisisjaar 2009 afgesloten met een winst van 12 miljoen euro. Het geld is hard nodig om reserves op te bouwen, aldus de raad van bestuur.

Risico's terugdringen

Door rijksbezuinigingen op de gezondheidszorg lopen verzekeraars grotere risico's. De Friesland wil zich profileren als kwaliteitsverzekering. In haar optiek levert goede zorg minder complicaties op, wat zich op de langere termijn doorvertaalt naar minder kosten.

Winst en stabiliteit

Van de winst komt 9 miljoen euro uit de directe bedrijfsvoering en 3 miljoen euro uit beleggingen. Dit maakten Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland, en Marcel Kuin, lid van de raad van bestuur, maandag bekend tijdens de nieuwjaarstoespraak. De Friesland lijkt in 2010 stabiel te blijven in het aantal verzekerden van ruim 500.000.

Bezuinigingen

Het resultaat blijft iets achter bij de begroting, maar de bestuurders zijn toch tevreden. De financiële positie van De Friesland is verder versterkt. Volgens Monissen is dit ook hard nodig: “Er zal de komende jaren veel bezuinigd moeten worden binnen de gezondheidszorg en tegelijk zullen zorgverzekeraars steeds meer risico gaan lopen op de zorguitgaven. Om ook in de toekomst tegen scherpe premies kwalitatief goede zorg en goede service te kunnen blijven bieden, is het daarom van belang een solide financiële basis te hebben.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top