ACTUEEL

Oncologiecampus Breda wil van nationaal belang zijn

Onder de noemer 'Brabant Oncology (BRON)' wordt er rond het Amphia-ziekenhuis in Breda een oncologie-campus ontwikkeld die volgens de initiatiefnemers de komende jaren zeker 2.500 banen oplevert. Dat meldt BN De Stem.

BRON Campus gaat zich richten op de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes, producten en voorlichting voor kankerpatiënten. Volgens bestuurder Gerard Tijmes van de stichting BRON Campus wordt het een onderneming “van nationaal belang". De stichting wordt financieel ondersteund door grote bedrijven als Siemens, Renishaw, Canon en Toshiba. Ook de farma-concerns Jansen en Amgen, die beide een grote vestiging in Breda hebben, willen bij de campus aanhaken. Verder wordt er nauw samengewerkt met Amphia en het Verbeeten Instituut.

BRON gaat zich niet bezig houden met de feitelijke behandeling van patiënten, dat blijft een taak voor de ziekenhuizen. Ook laat BRON fundamenteel onderzoek aan de universitaire centra. "Er wordt heel veel onderzoek gedaan, maar dat wordt vaak niet vertaald in producten en behandelmethodes voor patiënten”, aldus Tijmes, zelf oud-bestuurder van het Verbeeten Instituut in BN De Stem. “Wij gaan die ruimte opvullen door gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar te brengen."

Nieuwbouw

Het huidige Amphia-gebouw aan de Molengracht wordt als aan de initiatiefnemers ligt het centrum van de oncologie-campus worden. Dat gebouw komt eind 2019 grotendeels leeg te staan als Amphia de aanpalende nieuwbouw betrekt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top