Vastgoed

TZC bouwt behandelcentrum voor verstandelijk beperkten

De Twentse Zorgcentra (TZC) gaat een behandelcentrum bouwen voor licht verstandelijk beperkten (lvb'ers) op het terrein van De Losserhof in Losser. Dat meldt dagblad Tubantia.

Met de bouw van het centrum wil TZC het voortouw nemen in een regionale aanpak van de aanzwellende stroom mensen die nergens terecht kan. Het gaat om jongeren met een lichte verstandelijke beperking, met "een rugzak gevuld met problemen", aldus regiomanager Erik Boerkamp van TZC. "Met mishandeling, verblijf in kindertehuizen, misbruik, drugsproblemen, verkeerde vrienden en aanvaringen met justitie."

Expertise

Het nieuwe behandelcentrum gaat ruimte bieden aan deze groep, schrijft TC Tubantia. Bestuurder Harry Finkenflügel: "Daar kunnen we alle expertise bij elkaar zetten en de jongeren bieden wat ze nodig hebben. Eind dit jaar hopen we met het eerste plan aan de slag te kunnen gaan. Daarover is overleg met het zorgkantoor. Al zullen we de bouw zelf moeten financieren."

De Twentse Zorgcentra is aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening van TZC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top