ACTUEEL

Nederland wil meer internationale samenwerking dementie

Er komt meer internationale samenwerking in de aanpak van dementie. Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft met Slowakije en Malta een verklaring getekend waarin afspraken staan over onderzoek naar dementie en het verbeteren van kwaliteit van leven van dementerenden en hun dierbaren.

Dat meldt het ministerie van VWS maandag.

Onderdeel van de verklaring is de afspraak kennis en goede voorbeelden te delen met andere landen. Zo zal Alzheimer Nederland met steun van VWS de nationale alzheimer-organisaties in Indonesië en Suriname helpen met training van zorgprofessionals, vergroten van de bewustwording van dementie en verdere professionalisering, zodat zij deze activiteiten zelfstandig kunnen voortzetten na het einde van het programma.

Internationaal

De drie landen, die vanwege hun achtereenvolgende EU-voorzitterschappen actief met elkaar samenwerken, hebben met hun verklaring naar eigen zeggen de basis gelegd voor de internationale aanpak van dementie. Idee is dat de Europese aanpak wordt overgenomen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die komt eind mei met een wereldwijd actieplan voor betere bewustwording van dementie, verbetering van de zorg voor dementerenden en intensivering van onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top