ACTUEEL

‘Stoppen met roken is niet gezond’

Zes jaar lang stoppen met roken brengt een extra risico van zeventig procent met zich mee om type 2 diabetes op te lopen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 11.000 mensen.

Risico op diabetes

De onderzoekers benadrukken dat hun onderzoek geen vrijbrief is om door te gaan met het opsteken van sigaretten. “De boodschap is: je moet niet eens beginnen met roken,” aldus één van de wetenschappers. Bovendien lopen rokers ongeveer dertig procent meer kans om diabetes op te lopen dan niet-rokers.

Lichaamsgewicht

Het verhoogde risico op diabetes wordt veroorzaakt door het extra lichaamsgewicht dat stoppen met roken veelal met zich meebrengt. Wereldwijd kampen ongeveer 180 miljoen mensen met suikerziekte. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Rookgordijn

5 januari 2010

Wat een onzin.

Gewoon lekker blijven paffen!

ouwerkerkje

5 januari 2010

Hoi rookgordijn!

Dus: WEL lekker doodgaan aan kanker, hart- en vaatziekten, c.o.p.d. etc??????

Dan maar suikerziekte!

Sorry ik ga stoppen! En ik ga er obesimed bij gebruiken, zodat ik geen hongergevoel, of iig minder, zal hebben!

STERKTE JIJ!

Lido Latra

6 januari 2010

Of we nu dood gaan van het roken of van de suikerziekte. Wat maakt het uit? Doe niet zo moeilijk. Doe me een lol en pak even je calculator en reken uit of ik langer leef met roken of zonder.

Anonym

6 januari 2010

Beste Lido Latra,Er is een site www.28minuten.nl die voor je berekend hoeveel langer je leeft! Scheelt je weer zoeken naar je calculator.Groeten.

Top