ACTUEEL

Commissie onderzoekt misbruik op doven- en blindeninternaten

De commissie die onderzoek doet naar geweld in de jeugdzorg, kijkt ook naar seksueel misbruik op doven- en blindeninternaten. Eerder waren er signalen over deze instellingen en uit vooronderzoek is gebleken dat nader wetenschappelijk onderzoek naar psychisch en fysiek geweld in deze internaten wenselijk is.

Dat maakte de commissie onder leiding van voorzitter Micha de Winter donderdag bekend. De Winter vindt het belangrijk dat de slachtoffers van het geweld een stem krijgen. "Het gaat om kinderen die vanwege hun handicap extra kwetsbaar zijn", aldus De Winter, die slachtoffers oproept zich te melden.

Bij het meldpunt van de commissie kwamen tot nu toe 540 meldingen binnen, naar schatting vijf daarvan hebben betrekking op doven- en blindeninternaten. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul Lucardie

21 mei 2017

Ik hoop dat de commissie bij haar onderzoek ook de cliënt-organisaties betrekt en niet alleen de zorgaanbieders zoals zo vaak is gebeurd. Als KansPlus-bestuurder en oud-voorzitter van de Familievereniging Bartiméus acht ik het van belang dat alle stakeholders hierbij worden betrokken.

Top