ACTUEEL

Bredanaar verliest geding tegen Amarant over verhuizing

Martijn Kloosterman, een Bredanaar die lijdt aan de ziekte van Duchenne, heeft het geding verloren dat hij tegen zorginstelling Amarant had aangespannen over zijn verhuizing naar een instelling in een andere gemeente. Dat meldt het AD.

Amarant wil dat Kloosterman naar een instelling in een andere gemeente verhuist, omdat het Bredase appartementencomplex waar hij woont wordt verbouwd. De man verhuist liever naar een woonvoorziening in zijn woonplaats Breda, maar Amarant weigert dit. Volgens de zorginstelling kan daar de noodzakelijke zorg niet geboden worden.

Kloosterman probeerde via de rechter alsnog verhuizing naar de Bredase instelling af te dwingen, maar ving daar bot. In het vonnis dat donderdag naar buiten kwam, staat dat Amarant "voldoende onderzocht heeft" of deze woonvoorziening voor hem geschikt is. "Amarant heeft in redelijkheid kunnen oordelen dat dit niet het geval is", aldus de rechter.

Monddood

Tegenover het AD laat Kloosterman weten in beroep te willen gaan tegen het vonnis. Zijn advocaat Peter Schouten gaat een spoedappel aanvragen bij het gerechtshof. "Met dit vonnis maak je patiënten in de zorg monddood", aldus Schouten.

Amarant laat tegenover de krant weten zich in te willen spannen om voor Kloosterman alsnog huisvesting te regelen in Breda. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top