ACTUEEL

Deel Twentse thuiszorgcliënten ontvangt geen hulp

Een aantal cliënten van thuiszorgaanbieders in Twente heeft in het nieuwe jaar nog geen thuiszorg ontvangen. Dit is te wijten aan de wisseling van aanbieders door de nieuwe aanbesteding. Dat meldt RTV Oost.

Personeelstekort

De gemeente Enschede bevestigt tegenover RTV Oost dat sommige cliënten korte tijd geen thuiszorg ontvangen. De gemeente zegt er alles aan te doen om dit op te lossen. Thuiszorggroep Manna, één van de nieuwe aanbieders, zegt nog niet alle thuiszorg te kunnen leveren vanwege personeelstekort. De organisatie moet zeshonderd nieuwe medewerkers aantrekken. Het zou om zo'n vijf procent van het cliëntenbestand gaan. Bert Otten, wethouder in Hengelo, geeft Manna tot maandag de tijd om alle cliënten zorg te leveren. Lukt dit niet, dan zullen andere aanbieders tijdelijk de hulp leveren.

Massa-ontslag

De aanbesteding van de Twentse thuiszorg kwam volop in het nieuws vanwege het daarop volgende massa-ontslag. De gemeente Enschede stelt een onderzoekscommissie in die de aanbesteding gaat bekijken. Het onderzoek moet voorkomen dat er bij een nieuwe aanbesteding opnieuw veel onrust ontstaat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top