ACTUEEL

G20-ministers oefenen op gezondheidscrisissituaties

Gezondheidsministers van de G20 hebben tijdens een tweedaagse bijeenkomst in Berlijn geoefend op scenario's om internationale uitbraken van infectieziekten onder controle te krijgen. Ook spraken de ministers over de aanpak van antibioticaresistentie.

Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn, als plaatsvervanger van minister Edith Schippers aanwezig in Berlijn: "In de afgelopen jaren hebben we te maken gehad met de internationale verspreiding van Ebola en Zika. En ergens in de toekomst zullen we met nieuwe uitbraken worden geconfronteerd. Als G20-landen hebben we een voorbeeldfunctie op dit terrein. We kunnen en moeten, gezamenlijk met onze internationale partners, alles doen wat nodig is om steeds zo goed mogelijk voorbereid te zijn."

De ministers spraken af dat zij in de toekomst vaker simulatie-oefeningen gaan houden, zodat "een goed gecoördineerde internationale aanpak van een toekomstige gezondheidscrisissituatie wordt voorbereid en versterkt".

Antibioticaresistentie

Ook de aanpak van antibioticaresistentie stond op de agenda van de G20-bijeenkomst. De gezondheidsministers onderstreepten het grote belang van deze aanpak en spraken af om ook op dit onderwerp internationaal intensief te blijven samenwerken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top