Finance

Zuyderland schrapt 175 banen

In de Zuyderland-ziekenhuizen in Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade verdwijnen op korte termijn 175 banen. De maatregelen zijn volgens de raad van bestuur nodig vanwege de slechte financiële situatie waarin het ziekenhuis verkeert.

Dat meldt 1Limburg.

Op dit moment werken er zo'n 5.000 mensen in de ziekenhuizen. Er zullen 75 banen verdwijnen bij stafafdelingen en in de ondersteuning. De overige honderd banen verdwijnen bij de laboratoria en in de zorg. "Wij trekken alles uit de kast om dat zonder gedwongen ontslagen te doen maar dat kan ik niet beloven. We willen voor de zomer kijken of dat lukt", aldus bestuursvoorzitter David Jongen tegen de lokale omroep.

Korten

In maart maakte het Zuyderland bekend 12 miljoen euro te gaan korten op personeelskosten, investeringen en materiële uitgaven. "Een aantal kostenposten uit 2016, zoals kosten voor personeel en dure medicijnen, drukken zwaarder op de huidige begroting dan verwacht", zei Jongen toen. "Ook weegt de omzet in de eerste maanden van 2017 nog niet op tegen de kostenontwikkeling. Daarom hebben we als raad van bestuur nu tijdig besloten bij te sturen om de financiële situatie te verbeteren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top