Tech

Slimme software van Hix Analyzer wint Dutch Hacking Health

HiX Analyzer heeft op 21 mei de Dutch Hacking Health 2017 gewonnen met de Hixalizer, een oplossing om de registratiedruk bij artsen te verlichten en de dossiervorming en registratie zowel kwalitatief als kwantitatief te verbeteren. HiX Analyzer is een samenwerking van de cardiologie-afdeling van het UMC Utrecht en bedrijven SAS en Finaps.

Tijdens de Dutch Hacking Health - een initiatief van vijf Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, Radboudumc en UMC Utrecht) en de TU Delft - ontwikkelen programmeurs, ondernemers en medewerkers uit de zorg samen nieuwe zorginnovaties. De wedstrijd vond afgelopen weekend plaats in vijf steden in Nederland.

Algoritmes

HiX Analyzer bedacht een module die door middel van slimme algoritmes, gebruikmakend van 'text mining' in de correspondentie, artsen kan helpen bij het beter en sneller afhandelen van hun registratie. Zo kan het programma patiëntendossier-teksten waarin veel afkortingen staan, automatisch omzetten in volledige zinnen. Artsen zijn hierdoor minder tijd kwijt aan registratie waardoor er meer tijd overblijft voor de patiënt tijdens het spreekuur, aldus UMC Utrecht.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

van Zijl

23 mei 2017

Klinkt goed!
Maar indirect zegt het ook veel over HiX. Het product is bagger en heeft dus een 'externe module' nodig om de registratie van artsen te verminderen. Jammer dat de website/product veel beloofd en dus wederom niet waarmaakt. Maar mooi ontworpen product van deze externe mensen!

Joris Jaspers

24 mei 2017

Ik was er bij afgelopen weekend tijdens de Dutch Hacking Health in het UMC Utrecht.
Fantastisch te zien hoe de verschillende (17) teams in een weekend een mooie (deel)oplossing konden laten zien voor echte zorg-problemen.
Zelf was ik zijdeling betrokken bij enkele andere projecten, maar Hix analyzer lukte het om life en vlekkeloos te laten zien dat ze een werkend product hadden. Terechte winnaar!

van Zijl

25 mei 2017

Al zijn deel oplossingen totaal niet de toekomst voor de zorg, helaas. Alles wordt er duurder van. Koppelingen, extra systemen en dan nog maar niet te beginnen over gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Top