ACTUEEL

VWS verliest kort geding over zzp’ers in thuiszorg

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) mogen zorg in natura leveren onder de nieuwe Wmo. Het ministerie van VWS heeft gemeenten onjuist voorgelicht over de inzet van zzp’ers  in de thuiszorg. De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag bepaald dat VWS de informatie over de thuiszorg op onder meer de website en in een brochure binnen een week moet rectificeren.

Zorg in natura

Het ministerie heeft ten onrechte gemeld dat er vanaf 1 januari 2010 geen zzp’ers meer mogen worden ingezet voor zorg in natura onder de nieuwe Wmo. Volgens de rechter geldt de wetswijziging alleen voor de inzet van alfahulpen voor Wmo-zorg in natura en niet voor de zzp’ers. Dat laat Wijn & Stael Advocaten N.V. in een persbericht weten. Thuiszorginstelling PrivaZorg heeft de zaak aanhangig gemaakt.

Duidelijkheid voor betrokkenen

Bertien Vries, algemeen directeur van PrivaZorg: “Het vonnis schept  niet alleen de gewenste duidelijkheid voor alle betrokkenen - waaronder gemeenten- maar doet tevens recht aan al die zzp’ers, die inmiddels onmisbaar zijn in de zorg en die zich daarvoor al jaar in jaar uit gemotiveerd inzetten. Ook veel zorgvragers worden gerustgesteld omdat hun vertrouwde zorg kan worden gecontinueerd.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top