ACTUEEL

MST verklaart roken in werkkleding taboe

Personeel van ziekenhuis MST in Enschede mag vanaf 1 juni niet meer roken in bedrijfskleding. Dat melden lokale media. Ook mag er alleen nog maar een sigaret worden opgestoken tijdens de lange pauzes en nog maar op één plek: bij de personeelsingang.

Wie de rookregels herhaaldelijk overtreedt, krijgt een boete van maximaal 100 euro per keer. Maar dat gebeurt pas als er meerdere waarschuwingen zijn geweest. Het MST verbood het personeel al in 2008 om in bedrijfskleding te roken, maar dat verbod hield niet lang stand.

Stinken

Over die strenge maatregelen werden zelfs Kamervragen gesteld en ook de Ondernemingsraad bemoeide zich ermee. Uiteindelijk werden de regels afgezwakt. Maar het ziekenhuis wil het roken nu echt ontmoedigen. “De rook trekt in je kleding en het is voor patiënten heel vervelend als personeel naar rook stinkt”, aldus woordvoerder Lars Wormgoor tegenover TC Tubantia. “Dus mag je niet meer in bedrijfskleding roken. Bovendien geeft het een verkeerd signaal af, als iemand die herkenbaar is als zorgpersoneel een sigaret opsteekt.”

Het rookbeleid geldt ook voor mensen die in het MST werkzaamheden uitvoeren, maar niet in dienst zijn van het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top