ACTUEEL

Zuyderland breidt samenwerking SEH, HAP en thuiszorg uit

Het Zuyderland Medisch Centrum breidt op de locatie in Heerlen de samenwerking tussen de spoedeisende hulp (SEH), de huisartsenpost (HAP) en Meander Thuiszorg uit. De organisatie doet dit na een pilot die, naar eigen zeggen, succesvol is geweest.

"Naast de nachtelijke uren is nu ook bezetting van de wijkverpleegkundige geregeld in de avonduren vanaf 17.00 uur en in de weekenden", zo meldt het Zuyderland. "Door de nieuwe werkplek bij Zuyderland Medisch Centrum locatie Heerlen kunnen huisartsen en specialisten de wijkverpleegkundigen direct consulteren."

Met de samenwerking wil het Zuyderland met name de zorg voor oudere, kwetsbare patiënten die op de HAP/SEH terechtkomen verbeteren. "De verwachting is dat dan meer patiënten veilig en verantwoord terug naar huis kunnen en ziekenhuisopname minder vaak nodig is. Nu de samenwerking verder is uitgebreid in uren, kunnen er ook meer mensen worden geholpen", aldus het Zuyderland.

Het ziekenhuis erkent dat de pilot nog te kort loopt om concrete cijfers te noemen, maar stelt dat de medewerkers zelf positief over de eerste resultaten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top