ACTUEEL

Marco Meerdink nieuwe bestuursvoorzitter Careyn

Marco Meerdink (1958) is per 1 juni benoemd tot CEO van zorg- en welzijnsorganisatie Careyn. Hij volgt Harry Luik op, die sinds het vertrek van Rob van Dam eind 2016 als bestuursvoorzitter optrad.

marcomeerdink_200Meerdink is opgeleid als arts en bekleedde eerder functies als manager en bestuurder van ziekenhuizen en ggz-instellingen. Daarnaast legde hij zich als consultant en directeur  bij Twijnstra Gudde toe op advisering en interim-management in de gezondheidszorg. De afgelopen jaren was hij bestuursvoorzitter van zorgconcern Espria en Woonzorg Nederland, een woningcorporatie gespecialiseerd in de huisvesting van en dienstverlening aan senioren en mensen met een beperking.

Meerdink kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: "Careyn ken ik uiteraard al veel langer. De organisatie heeft het moeilijk. Dat raakt alle medewerkers. Ik heb er zin in om samen met al die collega's mijn schouders onder een mooie, maar moeilijke opgave te zetten. Met vereende krachten kunnen we het tij keren. Onze cliënten en medewerkers verdienen dat."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top