ACTUEEL

Elver neemt afscheid van bestuurder

Bestuurder Ernst van Drumpt neemt op 22 juni afscheid van zorgaanbieder Elver in Wehl. Van Drumpt is bijna een halve eeuw actief geweest in de gezondheidszorg, waarvan dertien voor Elver en rechtsvoorganger Fatima.

Elver zwaait Van Drumpt uit met een symposium over het thema ‘Echt zijn’. “In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gaan begeleiders en familieleden om met mensen die ‘zichzelf zijn’”, aldus Van Drumpt. “Deze mensen spelen geen rol. Ze tonen zich zoals ze zelf zijn, met fraaie en minder fraaie kanten. Aan hun gedrag, uitdrukking en emotie kun je zien hoe zij zich voelen. Een serieus blijde cliënt glimlacht, straalt of maakt zelfs sprongetjes van vreugde. Een serieus angstige cliënt roept, schreeuwt of slaat om zich heen. Mensen met een verstandelijke beperking zijn oorspronkelijke mensen, zij hoeven geen rol te spelen en daar kunnen anderen nog van leren.”

Naast zijn werk voor Elver heeft Van Drumpt zich ook ingezet voor de ontwikkeling van gehandicaptenzorg in Suriname. De komende jaren hoopt hij zich nog wel actief in te zetten voor de verdere ontwikkeling van zorg en dienstverlening, zowel in Nederland als in Suriname.  Van Drumpt wordt als bestuurder bij Elver opgevolgd door Irma Harmelink.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top