ACTUEEL

Jurist gaat Utrecht Science Park leiden

Jan Henk van der Velden wordt per 1 augustus directeur van Utrecht Science Park. Hiermee volgt hij Floris de Gelder op die end januari na een term van vijf jaar vertrok.

Van der Velden werkte 27 jaar bij Utrechtse kantoor Wijn & Stael advocaten. Zijn werkveld strekte zich uit van ondernemingen, overheden, pensioenfondsen, tot woningcorporaties, onderwijs-, en zorginstellingen. Hij vervult verschillende maatschappelijke nevenfuncties waaronder meerdere bestuurs- en toezichthoudende functies en maakt hij deel uit van de Tuchtcommissie KNVB Betaald Voetbal.

In 2011 verscheen van zijn hand het boek “Iedereen liegt, maar ik niet”. Over integriteit en vertrouwen geeft hij regelmatig lezingen en workshops. Ook gaf hij gastcolleges bij de rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht waar hij zelf studeerde.

Utrecht Science Park staat naar eigen zeggen op de drempel van de volgende fase in zijn ontwikkeling. Het park wil een internationaal gerenommeerd kenniscluster worden, met name op het gebied van life sciences & health en sustainability. Hiertoe moeten de komende tijd nieuwe financiers, zoals pensioenfondsen, worden geïnteresseerd.

jan-henk-van-der-velden

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top