ACTUEEL

De Viersprong sluit moeilijke periode af met lichte plus

Ggz-aanbieder De Viersprong heeft 2016 kunnen afsluiten met een winst van bijna vijf ton. De jaarrekening is deze week gedeponeerd. De Viersprong spreekt van “een mijlpaal na de zware jaren die de Viersprong achter de rug heeft”.

In 2015 leed De Viersprong nog een verlies van 2,6 miljoen euro op een omzet van 27 miljoen euro. In 2014 en 2013 bedroegen de verliezen respectievelijk 2,5 miljoen euro in 2014 en 3,2 miljoen euro.

Volgens voorzitter Becker Awad van de raad van toezicht is het positieve financiële resultaat te danken aan een combinatie van factoren. "Verschillende aspecten in de bedrijfsvoering en zorgverlening zijn tegelijkertijd, en met succes, aangepakt", aldus Awad. "Samenhang van genomen maatregelen, goede interne samenwerking en hoge motivatie zijn hierbij belangrijke succesfactoren geweest."

Innovatie

"De 469.000 euro winst is de verdienste van alle medewerkers van de Viersprong", reageert Walter Franken, sinds kort lid van de raad van bestuur. "We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en willen met alle medewerkers verder bouwen aan een organisatie die uniek is in het land. We willen ons blijvend onderscheiden met onze diensten maar zeker ook door onze cultuur en de manier waarop we met elkaar samenwerken. De Viersprong levert zorgproducten waar een grote vraag naar is en waarmee we ons landelijk kunnen positioneren. In deze financieel lastige periode is ook gewerkt aan nieuwe zorgpaden en innovatie."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top