Finance

Ommelander Ziekenhuis dik 6 miljoen in de plus

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) heeft in 2016 een positief resultaat van 6,4 miljoen euro geboekt bij een stabiele omzet van 123 miljoen euro. OZG spreekt in het jaarverslag daarom van een "solide jaar".

Ook op andere punten boekt het ziekenhuis resultaten. De nieuwbouw in Scheemda verloopt voorspoedig en zal medio 2018 betrokken kunnen worden. Daarnaast begint de samenwerking met het UMCG steeds meer vorm en inhoud te krijgen. De samenwerking in de regio, met huisartsen en verpleeghuizen, leidt tot nieuwe initiatieven en zorgvormen dichtbij de patiënt.

Servicepunten

Om er voor te zorgen dat ook patiënten verder weg van Scheemda het ziekenhuis altijd in de buurt hebben is het OZG gestart met het concept Servicepunten. Het Servicepunt Veendam is in werking en in 2016 is publiekelijk de intentie uitgesproken om nog voor sluiting van de locatie Delfzicht een Servicepunt Delfzijl te openen, met dienstverlening door diverse specialismen. In 2016 zijn vergaande verkenningen gestart om e-health-mogelijkheden te bieden in een Servicepunt in de gemeente Eemsmond.

Kostenbeheersing

Het Ommelander Ziekenhuis heeft het afgelopen jaar sterk gestuurd op kostenbeheersing. "We zijn bezig met nieuwbouw. Met zo’n project is veel geld gemoeid en het is van groot belang dat we financieel stabiel en gezond zijn", aldus bestuursvoorzitter Albert Koeleman. "Dat betekent natuurlijk vooral dat we goede zorg moeten blijven leveren aan onze patiënten. Daarnaast is het ook van belang dat een gezond ziekenhuis de kosten in de hand houdt."

Het resultaat zal toegevoegd worden aan het eigen vermogen. "Als ziekenhuis moeten we onverwachte investeringen zelf betalen", legt Koeleman uit. "Daarvoor is het van groot belang dat we een redelijke spaarpot hebben. Wij willen de ziekenhuiszorg in Noord- en Oost-Groningen waarborgen, ook voor de lange termijn. Daar is een financieel gezonde organisatie voor nodig die een stootje kan hebben. We hebben in 2016 essentiële stappen gezet om dat te bereiken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top