ACTUEEL

Private partij wil Zeeuws ziekenhuis

Orange Cure, een investeringsmaatschappij uit Deventer, heeft interesse in de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes. Het bedrijf heeft nog geen concreet bod gedaan, maar laat in de PZC weten dat het beide ziekenhuizen wil overnemen. Orange Cure is de partij achter de Vlissingse huisarts Raymond Mookhram, die eerder aangaf interesse te hebben in de ziekenhuizen. Als Orange Cure eigenaar wordt, is de fusie tussen de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes van de baan. “We geloven niet in fusies”, zegt directeur Erik aan de Stegge. “Wel in intensieve samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van facilitair management, inkoop en het laboratorium.”

Gezond ziekenhuis

Het bedrijf streeft naar twee volwaardige ziekenhuizen, mét een afdeling verloskunde in Vlissingen. Orange Cure speelt daarmee handig in op gevoeligheden onder de Zeeuwse bevolking, waar breed verzet leeft tegen een eventuele fusie. Orange Cure wil de bestaande ziekenhuizen behouden. “Eerst moeten de ziekenhuizen stijgen op de ranglijsten en moeten ze financieel gezond zijn. Wel willen we mensen een totaalpakket aanbieden in samenwerking met ziekenhuizen buiten de regio. Het is verstandig om eerst een gezond ziekenhuis te creëren en dat in de toekomst uit te bouwen.”

Risicokapitaal

Vooralsnog is het aanbod van Orange Cure voorbarig, want het ziekenhuis is niet te koop. “De bal ligt bij de ziekenhuizen”, erkent Aan de Stegge. “De financiering is geen probleem. We willen zelf het benodigde risicokapitaal beschikbaar stellen, indien nodig dragen banken zorg voor vreemd vermogen. Voor goede plannen is altijd geld. Als ik naar de cijfers kijk, geloof ik dat de ziekenhuizen bestaansrecht hebben.” Orange Cure had eerder belangstelling voor het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top