ACTUEEL

Komst SOS-arts laat op zich wachten

De introductie van SOS-arts in Nederland laat opnieuw op zich wachten. MedNet.nl meldt dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tot eind januari uitstel heeft gevraagd om de adviescommissie Vrije Beroepen te raadplegen. SOS-arts stapt naar de voorzieningenrechter.

Uitstel vaststelling tarief

SOS-arts zou op 1 januari 2010 van start gaan. De NZa zou uiterlijk eind 2009 het tarief voor de dienst bekend maken, dit is niet gelukt en de zorgautoriteit vraagt SOS-arts nu te wachten tot eind januari. Minister Ab Klink van VWS heeft volgens SOS-arts opnieuw een vragenlijst opgesteld voor de organisatie. Volgens initiatiefnemer Arnold Verhoeven vraagt Klink echter naar de bekende weg.

SOS-arts naar de rechter

Verhoeven stapt naar de voorzieningenrechter om zo de NZa te dwingen tot het afgeven van een tarief. Hij denkt sterk te staan, maar wil, zo stelt hij op MedNet.nl, geen ‘oorlog voeren’. Verhoeven schrijft de terughoudendheid van minister Klink betreffende SOS-arts toe aan de lopende onderhandelingen tussen het ministerie en de LHV.  Volgens Verhoeven is de LHV bang voor concurrentie. Op de site van SOS-arts staat te lezen: “SOS-arts denkt dat de minister gestuurd wordt door de lobby van conservatieve belangenverenigingen en deze zet alleen bedoeld is om opnieuw tijd te rekken en het uithoudingsvermogen van SOS-arts op de proef te stellen.”

Bekijk de tv-spot van SOS-arts

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top