HRM

Ilse Tamrouti directeur Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Ilse Tamrouti start per 1 juli als directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Zij volgt interim-directeur André van Boekholt op.

Tamrouti studeerde orthopedagogiek en promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna werkte zij als universitair docent, onderzoeker en leidinggevende, onder meer bij de Hoenderloo Groep en de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar kracht ligt in het maken van de verbinding tussen wetenschap, onderwijs en praktijk in zorg en welzijn, aldus het kenniscentrum.

Samenwerking

De nieuwe directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie kijkt uit naar de samenwerkingen die het Kenniscentrum in de toekomst aan kan gaan. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten om de organisatie van het kenniscentrum nog meer solide te maken.

Tamrouti: "Het kenniscentrum heeft veel waarde voor zorgprofessionals die veelvuldig gebruikmaken van de website. De kracht van die wetenschappelijk onderbouwde kennis voor de dagelijkse praktijk moeten we vooral behouden. Waar ik nog toegevoegde waarde in zie, is het inzetten op een breder gebruik van de kennis voor bijvoorbeeld jeugdzorg en gemeenten. Het is belangrijk dat dit ook in de juiste taal gebeurt. Buiten de ggz denken mensen minder in stoornissen en meer in vragen als: 'waar heeft dit gezin het meeste baat bij?' Door kennis ook bruikbaar te maken voor sectoren buiten de ggz kan het Kenniscentrum een belangrijke rol spelen in het ontschotten."

Ilse-Tamrouti

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top